Pagina's

dinsdag 23 augustus 2011

Ouders van tienermodel klagen Urban Outfitters aan.

Urban Outfitters zou een ietswat te pikante foto van een minderjarig model op een shirt hebben gedrukt. De ouders zijn niet blij en eisen 28 miljoen dollar.

Even voorstellen: Hailey Clauson, 16 jaar en aardig aan de weg aan het timmeren als model. Ze liep voor Diane von Furstenberg, Oscar de la Renta en schittert in de s/s 2011-campagne van Gucci. Zeker iets waar je als ouder trots op kan zijn dus.

Maar och, dat waren papa en mama Clauson allerminst blij toen ze een T-shirt van Urban Outfitters zagen, waarop een afbeelding van hun dochter is gedrukt. De jonge Hailey poseerde vorig jaar – toen 15 – met hun toestemming voor het Amerikaanse label. Urban Outfitters koos daaruit een foto waarin ze wijdbeens staat afgebeeld en geen beha onder haar shirt draagt – en dát was zonder toestemming.

De ouders besloten grote stappen te nemen en zetten koers richting rechtbank.  Om precies te zijn: 28 miljoen dollar om op te hoesten door de aangeklaagden Urban Outfitters, fotograaf Jason Lee Parry en twee andere winkels. Binnenkort vindt de rechtszaak plaats en zal bekend worden of de rechter hen gelijk geeft.

Wat vinden jullie – overdreven en een cool shirt, of inderdaad een beetje te pikant? Graag jullie reacties hierover!

1 opmerking:

  1. Overdreven - ik bedoel; mode is kunst en het is geen fout doeleinde.
    Ik bedoel - voor fotoshoots gebeuren dit soort dingen eenmaal en als die ouders hebben toegestemt moeten ze rekening houden met het feit dat hun dochter 'pikant' een shirt siert!

    BeantwoordenVerwijderen