Pagina's

woensdag 10 augustus 2011

Zo draag je geel.

Geel is de meest zonnige kleur die we kennen (logisch!). Geel is ook één van de meest geziene modekleuren van het moment. En tegelijkertijd is geel ook één van de moeilijkste kleuren om te dragen. Modeontwerpers staan daarom soms best huiverig tegenover deze kleur maar dit seizoen hebben ze het en masse aangedurfd. In de winkelrekken zien we meer geel dan we in jaren hebben gezien.

Welke kleur geel?
Net zoals voor make-up, haarkleuren en kleding in het algemeen laten de experts er weer heel wat standaardregeltjes op los. Zo wordt er wel gezegd dat...
  • donkere types heel goed felgeel kunnen hebben
  • blonde types het beter bij zachtgeel kunnen houden
  • en redheads voor warme tinten als goudgeel en honinggeel moeten gaan

Deze vuistregels mogen je misschien helpen bij je keuze, maar het zijn beslist geen dwingende regels. Je zou nog eens verbaasd staan hoe mooi een felgeel truitje bij een bleke huid en lichtblonde haren kan staan. En donkere types staat goudgeel juist heel goed. En waarom zou een roodharige zich niet aan een lichtgevend neongeel jurkje mogen wagen?

Mijn advies is: gewoon passen, proberen en je laten leiden door je smaakgevoel. Er zijn oneindig veel geeltinten - citroengeel, zonnebloemgeel, jaren '60 geel, okergeel, vanillegeel, boterbloemgeel - en zitten vast en zeker tinten bij die jou goddelijk en zonnig staan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten